Doorzaaien
Groenbemesters

Doorzaaien

Met doorzaaien kan je de kwaliteit van ruwvoer, klaver en grasland aanzienlijk verbeteren. De opbrengst door deze kwaliteit zal hoger liggen en zo loont zich deze kost. Wij beschikken over de juiste machines om u hierbij van dienst te zijn.

Met onze machine Vredo (5,8 meter breedte) blazen wij het nodige zaad in de grond en dit in sleuven die getrokken worden door de dubbele schijven. Een volle aandrukrol achteraan duwt daarna alle sleuven terug dicht en prikkelt eveneens de uitstaande grassen waardoor de groei hiervan verder gestimuleerd wordt.

Alle nodige zaden kunnen wij eveneens aan u aanbieden.

 

galerij

Groenbemesters

Groenbemesting is niet alleen bij wet verplicht maar is ook erg belangrijk voor iedere veehouder. Dit kan namelijk echt geld opbrengen. Door de steeds lagere bemestingsnormen is het ook steeds moeilijker om alle niveau van stikstof en fosfaat op peil te houden. Hierdoor daalt de vruchtbaarheid en alle productiviteit van iedere grond.

Groenbemesting doe je best zo snel mogelijk na de oogst zodat deze nodige stoffen niet uit de grond gespoeld worden. En ook hier kunnen wij met de nodige machines te hulp schieten. Wij beschikken over een breker met zaaicombinatie 5,4 meter om groenmesters te zaaien na de oogst.

Wij hebben hiervoor ook de nodige zaden beschikbaar.

galerij

contacteer ons voor meer info